Problém
Čokoládový košíček sestává ze dvou vrstev čokolády: vrchní vrstvy světlé čokolády a spodní vrstvy tmavé čokolády. Když je druhá vrstva vstřikována do formy, mohou nastat následující potíže.
Pokud mají obě vrstvy čokolády stejnou polaritu, mohou se silně odpuzovat. Může to způsobit zastavení výroby.
Pokud mají každá z vrstev čokolády opačnou polaritu, bude se čokoláda plnit příliš rychle. To povede k nestejnoměrné, esteticky nepřijatelné hranici mezi těmito dvěma vrstvami a vysoké zmetkovitosti.
Řešení
Řešením je instalace ionizační tyče 929IPS, která bude eliminovat statický náboj na formách i jednotlivých vrstvách čokolády během plnícího procesu. Tím bude zajištěno, že se jednotlivé vrstvy čokolády usadí podle estetických potřeb, a zároveň nebude třeba čokoládu „vyškrabovat“ z forem.